TIGERS ZLÍN

Rozpis ledu KIS Facebook Instagram
Mládež 29. 1. 2023

Další důležitá výhra! Starší žáci ˝B˝ vynulovali Valašské Meziříčí

Výtečný víkend za sebou má "béčko" starších žáků Tigers Zlín! Mladí Tygři si po Uherském Hradišti smlsli i na Bobrech z Valašského Meziříčí 5:0 a týden zakončují se ziskem plného počtu bodů se skvělým skóre 15:1. Výhra se dnes nerodila vůbec lehce, první třetina byla dokonce bezbranková a Tygři svému soupeři pořádně odskočili až v druhé polovině závěrečné periody. Dvěma trefami k vítězství dopomohl Tomáš Tureček, brankář Fabien Prokop se pak blýskl čistým kontem!

První třetina změnu ve skóre nepřinesla a to i přes to, že oba celky dostaly možnost zahrát si přesilovou hru. Gólu jsme se dočkali až na startu druhé části hry, kdy střelecké sucho prolomil přesnou ranou Sebastian Horký a Tigers šli do vedení. Zápas pokračoval stále v podobném duchu, místo branek se do zápisu o utkání doplňovaly spíše tresty a to na obou stranách. Hosté z Valašského Meziříčí byli na lavici hanby třikrát, Tigers ve čtyřech hráli dvakrát. Už se zdálo, že žádná z početních výhod nebude využita, nicméně v podstatě souběžně se sirénou se přeci jen trefil Tomáš Tureček, jenž tedy navýšil vedení svého týmu na 2:0.

Ve třetí třetině Tygři trpělivě navyšovali vedení, brankou se ve 48. minutě prezentoval po Paličkově pasu Libor Tomek a výhra už byla blízko. Následně se na ledě rozpoutala pořádná divočina, nejprve byli za vzájemné napadení vyloučeni Tomaštík s Maliňákem, trest za malou chvíli dostal i hostující Ondřej Lenomar, který vyfasoval ještě osobní trest na 10 minut a v 54. minutě se na trestnou lavici vrátil i Adam Maliňák. Tigers nakonec nedokázali využít ani přesilovku 4 na 3, ani klasickou 5 na 4, nicméně mrzet je to nemuselo. Soupeř už si žádnou stíhací jízdu vypracovat nedokázal, navíc výhru v závěru ještě jistil Adam Tomaštík a jen několik málo sekund poté vsítil svůj druhý gól útočník Tomáš Tureček - 5:0. Bylo hotovo.

Starší žáci "B" tak dávají zapomenout na nepovedený výkon z minulého víkendu a tentokrát berou ze dvou zápasů plný počet bodů, který by je mohl vystřelit až na 4. místo v tabulce. Další zápas čeká Tygry přesně za týden v neděli 5.2, kdy zajíždějí do Kroměříže. Úvodní buly je naplánováno na 9:30.