TIGERS ZLÍN

Rozpis ledu KIS Facebook Instagram
Mládež 26. 2. 2023

Dorost porazil Znojmo, zářil Albert Vyorálek

Náročné utkání za sebou mají dorostenci Tigers Zlín. Ti si proti poslednímu Znojmu vypracovali vysoký náskok 7:0, který si vypracovali už do 33. minuty, nicméně o výhru se museli ještě strachovat, jelikož Orli zahájili v závěrečné pasáži velkolepou stíhací jízdu a dotáhli se na 5:8! Tygři vyhráli především díky příspěvku Alberta Vyorálka, jenž zatížil síť soupeřovy branky pěti puky!

Tygrům se výtečně podařila už první třetina, když šli po necelých třech minutách do vedení zásluhou dnes skutečně výtečného Alberta Vyorálka! Dařilo se i nadále, v čase 8:40 zvyšoval Nicolas Pippal a chviličku po něm skóroval i Dalibor Doležal - 0:3! Tigers následně ustáli oslabení a krátce po jeho skončení sami udeřili, když dnes podruhé slavil Albert Vyorálek. Asistenci zapsal i Mykyta Haida, jenž tak vykoupil svůj předchozí prohřešek, za který usedl na trestnou lavici. Ještě těsně před první sirénou dal svůj druhý gól i Nicolas Pippal - 0:5. Hosté ze Zlína mohli jít do kabin nadmíru spokojeni, soupeři odskočili a zdálo se, že jejich triumfu nemůže nic zabránit.

Ve druhé třetině Tygři zvolnili, nicméně své vedení i nadále v klidu kontrolovali. Ve 23. minutě završil svůj hattrick Albert Vyorálek, stejný borec dával o pár minut později i gól na 0:7! Nic moc dalšího se v prostřední části hry už neudálo, možná snad zmiňme jen ubráněné oslabení po faulu Dalibora Doležala...

Těžko odhadovat co si domácí řekli v kabině, nicméně do třetí třetiny vstoupil úplně jiný tým! Už v první minutě skóroval Petr Jaskula, což se původně jevilo jako spíše čestný úspěch, opak byl ale pravdou. Orli sice následně nevyužili přesilovku a následně ještě zvýšil dnes skutečně nezastavitelný Albert Vyorálek, jenomže to bylo od Tygrů vše a začali úřadovat domácí hráči! Nejprve na Vyorálkovu branku velice rychle odpověděl Lukáš Volf, jenž se prosadil ještě v téže minutě a přesilovku pak dvě minuty před koncem zužitkoval Vojtěch Kosík - 3:8. Orly tlačil čas, zřejmě to bylo jediným důvodem, proč se na Tigers už nedotáhli. V závěrečných deseti vteřinách ještě kosmeticky upravili Petr Jaskula a Štěpán Mayer, to už ale na výsledku zápasu nemohlo nic změnit - 5:8.

Dorostenci tak natáhli vítěznou šňůru už na neuvěřitelných jedenáct výher v řadě, přičemž už poměrně výrazně odskakují Opavě na prvním místě nadstavbové tabulky. Momentálně tygří zisk činí 35 bodů, o jedenáct víc než má Slezan, který má navíc ještě odehrán o zápas více!

Další zápas čeká Tigers v pátek, kdy od 17:40 vyzvou na svém ledě v Tigers CREAM Aréně právě Slezan Opava.