TIGERS ZLÍN

Rozpis ledu KIS Facebook Instagram
Mládež 24. 3. 2023

Tigers v prvním barážovém utkání nestačili na Třebíč

Dorostenci Tigers Zlín rozehráli v pátek baráž o Ligu dorostu. O výsledku utkání na ledě Třebíče nakonec rozhodlo šest minut ve druhé třetině, kdy domácí vsítili všechny své góly. Za Zlín se prosadil Ilia Zaborsky a Jiří Fajkus, nicméně ani jejich příspěvek na triumf nestačil. Tygři se pokusí získat první body do tabulky v neděli, kdy je čeká další duel, tentokrát s Pilsen Wolves, tedy druhým postupujícím celkem z regionální ligy. Do hry se stále nedostal zraněný kapitán Quido Zámorský, jenž už drtivou většinu semifinále sledoval pouze ze střídačky...

Tigers zápas začali přesilovou hrou, o její druhou polovinu se každopádně sami připravili, když na trestnou lavici usedl Vasyliev a hrálo se tak 4 na 4. V 16. minutě šli zlínští do vedení, skóre po Haidově pasu otevřel Illia Zabrosky. Hosty srážely především tresty, ještě v první minutě dohrál třeba Josef Hampl, jenž dostal trest rovnou do konce utkání za napadení.

Tohle oslabení Tygři ještě zvládli. Ve 28. minutě se každopádně nechal vyloučit Valouch, chvíli po něm ještě Vasyliev a Horácká Slavie dostala perfektní příležitost v podobě početní převahy 5 na 3. A domácí nezaváhali, už po půl minutě vyrovnával Tomáš Suchánek. Krátce po návratu Ivana Vasylieva z trestné lavice se Třebíč prosadila znovu, skóroval Pavel Bartoš - 2:1. Když pak poslal domácí do trháku Mikuláš Hájek, bylo už s Tigers zle. Všichni zmínění domácí střelci dnes zapsali dva body, ke gólu přidali i asistenci!

Pětiminutovou přesilovku si dnes zkusili i Tygři, tentokrát zápas skončil pro Suchánka. Tohle byl okamžik ve kterém hosté museli skórovat! A podařilo se, Jiří Fajkus snížil na 3:2. Do kabin se šlo za těsného stavu, Tigers měli dvacet minut na vyrovnání...

Gól už jsme bohužel neviděli, čeho ale bylo na ledě ažaž, tak to byly tresty. Tygři usedli na lavici hanby ještě šestkrát, přičemž některé tresty se spojily ve dvojnásobnou převahu. Závěrečná minuta byla taky pořádně divoká a plná emocí, flastr půl minutky do konce vyfasoval Vasyliev a kapitán Pravda. To už znamenalo konec - 3:2.

Tigers tak vstup do baráže nezvládli ideálně, nicméně není čas věšet hlavy, jelikož už v neděli je na programu druhá barážová bitva! Tygři se budou spoléhat na mohutnou fanouškovskou podporu, začíná se v 10:30.