TIGERS ZLÍN

Rozpis ledu KIS Facebook Instagram
Mládež 26. 3. 2023

První barážový úspěch, Tigers doma porazili Pilsen Wolves

První výhru v baráži o Ligu dorostu dnes zapsali Tigers Zlín. Svého souputníka z regionální ligy - plzeňské Wolves - nakonec přestříleli a vyhráli o dvě branky 5:3. Výhra se každopádně nerodila lehce, do rozhodujícího náskoku Tygry poslal "až" dvanáct minut před koncem důrazný obránce a lídr zadních řad Ivan Vasyliev (dnes 1+1). Na dva body dosáhl ještě Illia Zaborsky (2+0), jenž se rozehrává do opravdu parádní formy a Albert Vyorálek (0+2).

Tigers do zápasu vstoupili opravdu skvěle, do vedení je totiž po dvou minutách hry poslal Illia Zaborsky. Netrvalo ale dlouho a bylo vyrovnáno, psala se 9. minuta a na 1:1 dával Ben Reisnecker. Tygři následně ubránili přesilovou hru a krátce po Valouchově návratu na led podruhé udeřili, tentokrát zásluhou Nikolase Pippala - 2:1. Tentokrát každopádně bylo vyrovnáno ještě rychleji, za ani ne minutu skóroval dnes tříbodový Matyáš Jonák. Do kabin se tedy šlo za vyrovnaného stavu 2:2.

I start prostřední části hry Tygrům vyšel, tentokrát je do vedení poslal Matyáš Veselý. Následovala série trestů. Tigers nejprve hráli oslabení, následně se v polovině základní hrací doby hrálo 4 na 4 a domácí pak hráli i přesilovku 4 na 3! Tu sice Tygři nevyužili, nicméně krátce po jejím skončení přeci jen skóroval Illia Zaborsky - 4:2. Právě tento zásah byl nakonec označen jako vítězný, Zlín se dostal do rozhodujícího trháku.

Trochu problém jsou i nadále vyloučení...Tigers byli do konce třetiny vyloučeni ještě dvakrát ve 35. minutě, kdy na Hamplův trest navázal i Pravdův za nesportovní chování. Plzeň hrála kompletní dvě minuty 5 na 3. A takovou možností hosté jednoduše nemohli pohrdnout, trefil se Matyáš Jonák a Vlci byli zpět ve hře. Trápení s oslabeními každopádně nekončilo, trest do konce utkání totiž dostal Albert Vyorálek.

Ve třetí třetině si naopak předplatili trestnou lavici hosté z Plzně. Během jedné minuty zde usedl jak Ravnik, tak Vlček a i domácí si zkusili dvojnásobnou převahu. Tu nakonec proměnil střelec od modré Ivan Vasyliev, elitní zlínský bek tak potvrdil výbornou formu z posledních zápasů - 5:3! Právě Vasyliev ještě v poslední minutě usedl na trestnou lavici, nicméně to už tygří triumf nemohlo ohrozit!

Tigers Zlín tak po těsné prohře s Třebíčí poráží Pilsen Wolves a zapisují první (a velice důležité) tři body do tabulky! Další zápas je na programu v pátek, kdy Tigers zajíždí do Náchoda. Zapíší mladíci ze Zlína také první úspěch nad celkem z vyšší ligy? To se budeme moct dozvědět od 17:00, kdy je v plánu úvodní buly.