TIGERS ZLÍN

Rozpis ledu KIS Facebook Instagram
Mládež 31. 3. 2023

Přestřelka pro Tygry! Dorostenci berou mimořádně důležitou výhru

Dorostenci Tigers Zlín odehráli v rámci barážových bojů velice důležitý duel v Náchodě. Nakonec z toho byla pořádná přestřelka, Zlín vyhrál 8:5! Momentálně tak Tygři mají na kontě šest bodů za dvě výhry a stlačili pod sebe jak Plzeň, tak právě Náchod, což jim předběžně zaručuje postupovou příčku. Baráž je nyní ve své druhé polovině, čekají nás ještě tři zápasy... Zmiňme ještě, že do sestavy se poprvé od prvního semifinále vrátil kapitán Quido Zámorský.

Zápas začal dvěma tresty, nejprve pykal domácí Šedivý, trest pak dostali i Tygři a to za příliš mnoho hráčů na ledě. Zkrácené přesilovky ani hra 4 na 4 využity nebyly, nicméně na branky jsme i tak nemuseli čekat dlouho. Začaly totiž padat už v 6. minutě. Lépe začal Náchod, který poslal do vedení Robin Štěpnička. Nedlouho na to reagoval zlínský Matyáš Veselý - 1:1. Následně byl chvíli klid, následovaný dalšími slepenými góly. Tigers šli poprvé do vedení v 15. minutě, skóroval Nicolas Pippal. Netrvalo dlouho a bylo opět srovnáno, opět se totiž trefil Robin Štěpnička!

Ve druhé třetině Tigers zápas zlomili... Začít ji ale museli těžkou zkouškou, když bránili oslabení 3 na 5! Vše nakonec dobře dopadlo a ve vlastní přesilovce pak sami uspěli, když rozvlnil síťku domácí branky dnes podruhé Matyáš Veselý - 2:3. Tvrdý direkt pro Náchod pak přišel v rozmezí 26. a 27. minuty, to totiž skórovali Samuel Jünger a Matěj Pravda! Právě tento náskok se nakonec stal pro další vývoj utkání klíčový. V polovině základní hrací doby ještě korigoval Michal Flaška - 3:5. V závěru periody už se rozdávaly spíše tresty. Nejprve (dnes podruhé) fauloval Vasyliev, následně na lavici hanby usedl i domácí Krögler a také Matěj Pravda, což přineslo i minutu ve formátu 4 na 4. Nic dalšího se každopádně neudálo...

I závěrečná pasáž odstartovala v podobném duchu. Přesilovku si zkusili jak hosté, tak domácí, bez úspěchu. Náchod se ve 48. minutě dostal na dostřel, prosadil se Vilém Kral. Nedlouho poté byli vzájemně vyloučeni Veselý a Frolík. No, a ještě ve hře 4 na 4 padl důležitý gól na 4:6, zasloužil se o něj Mykyta Haida. Ještě v téže minutě skóroval Jiří Fajkus, to už tygří výhra vypadala hodně nadějně. Nějakých sedm minut před koncem ještě vykřesal poslední jiskřičku naděje Václav Šedivý, nicméně hostující triumf ještě čtyři a půl minuty před koncem pojistil Daniel Šlesinger - 5:8. Bylo hotovo!

Tigers Zlín tak zvládli velice důležitý barážový duel a do druhé poloviny kvalifikačních bojů o Ligu dorostu jdou ve velmi dobré pozici, kdy porazili dva ze tří soupeřů. Nyní Tygry navíc čekají dva zápasy doma a "jen" jeden venku! Nejbližší duel čeká zlínské dorostence v neděli od 12:15, v PSG Aréně, kde přijede Třebíč.