TIGERS ZLÍN

Rozpis ledu KIS Facebook Instagram
Mládež 9. 4. 2023

Skvělá sezona s hořkosladkým koncem. Tigers v baráži končí třetí

Dorostenci Tigers Zlín dnes odehráli poslední zápas sezony. Sezony, která byla nadmíru úspěšná! Mladíci ze Zlína proletěli základní skupinou i nadstavbou, v semifinále srazili Kolín a ostudu si neudělali ani v baráži. Tu nakonec zakončili na třetím místě, těsně za postupujícími celky.

V posledním barážovém utkání vyzvali Tigers doma v Tigers CREAM Aréně Náchod, tedy celek, který byl v baráži poslední. A Tygři potvrdili tabulkové postavení, soupeře přestříleli a vyhráli 7:3. Dvěma góly se dnes blýskl Matěj Pravda, bilanci 1+3 zapsal Nicolas Pippal.

Krátce po startu zápasu nás čekala hra 4 na 4, už ve 3. minutě se totiž postrkali Veselý a Bohuněk. Ani jeden z týmů se každopádně neprosadil, Tigers pak nevyužili ani plnohodnotnou přesilovou hru. Nemuselo je to ale mrzet, jelikož nedlouho poté se prosadil Illia Zaborsky a Tygři šli do vedení! A o chvíli později bylo ještě lépe, trefil se totiž Nicolas Pippal - 2:0! V první třetině se domácím dařilo skutečně vše, v 17. minutě zvyšoval na rozdíl tří branek Matyáš Veselý, jenž využil přesilovou hru. Ještě v závěru rozvlnil síťku za gólmanem Beránkem obránce Ivan Vasyliev - 4:0. Tigers tak do druhé třetiny získali parádní náskok, který už také nepustili.

Ve druhé třetině museli mladíci ze Zlína do tří, to když se k pykajícímu Valouchovi přidal trest pro Tomáše Kaděru, jenž omylem hrál mimo povolený brankářský lichoběžník. Trest nakonec odpykal Štěpán Grebeníček. Dvojnásobné oslabení Tygři sice zvládli, nicméně jen tři vteřinky po Valouchově návratu z trestné lavice Náchod přeci jen skóroval, prosadil se Vilém Karal. O minutu později byli hosté zpět ve hře, na 4:2 korigoval Matyáš Bohuněk. Tigers v závěru ještě ubránili oslabení a soupeře tak na kontakt nepustili.

Ve třetí třetině se domácím podařilo zápas definitivně zlomit. Už po necelých čtyřech minutách dali gól Patrik Vaněk a Matěj Pravda. Následovala série trestů, vyloučen byl Vasyliev i hostující Gois. Zhruba minutu se hrálo opět 4 na 4. Deset minut před koncem se dnes podruhé trefil Matěj Pravda a bylo hotovo - 7:2! Do konce utkání byl ještě vyloučen náchodský Daniel a domácí Vyorálek s Grebeníčkem. Právě přesilovku po trestu pro obránce Grebeníčka Náchod využil, Filip Gois kosmeticky upravil na 7:3.

Dorostenci Tigers Zlín měli ještě teoretickou naději na zisk druhého postupového místa, k tomu ale potřebovali pomoc Třebíče. Ta si ale na domácí půdě neporadila s Pilsen Wolves, dokonce vybuchla 0:6...

Tygři tak končí sezonu těsně pod vrcholem, nicméně za výkony, které celý rok předváděli, zaslouží respekt! Za zmínku stojí dominantní jízda základní částí, play off i kvalitní výkon v baráži.

Celkově se tak loučí s bilancí 39 odehraných zápasů z toho jen 6 porážek v celé sezóně.

Tabulka baráže:

1. Pilsen Wolves 12 bodů

2. Třebíč 12 bodů

3. Tigers Zlín 9 bodů

4. Náchod 3 body