TIGERS ZLÍN

Rozpis ledu KIS Facebook Instagram
Klub 8. 7. 2022

Jubilejní desátý ročník Tigers kempu je minulostí, přivítal přes 80 mladých hokejistů

Červencový kemp je pro mladé hokejisty ve Zlíně již tradicí, a i letos se v Cream Tigers aréně sešel nemalý počet hráčů. Jubilejního desátého ročníku se účastnilo přes 80 nadějných hokejistů ve věku od šesti do čtrnácti let. Během týdenního soustředění se věnovali individuálním dovednostem, herním situacím i suché přípravě.

Tréninkový den byl rozdělen do čtyř jednotek, dvou na ledě a dvou na suchu, to vše pod dohledem celkem osmi trenérů, přičemž hráči byli rozděleni do několika skupin, a to jak podle věku, tak podle svých schopností. Zatímco v Cream Tigers Aréně se na dvou trénincích na ledě dbalo na hokejové činnosti, v nedaleké hale Gymnastiky Zlín se trenéři věnovali koordinaci a základním gymnastickým dovednostem. Za zmínku jistě stojí, že tuto část přípravy měli na starosti přímo trenéři výkonnostní gymnastiky a parkouru a děti se tak učily od skutečných profesionálů. V prostorách Vita Sana Clubu se pak trénovala síla, dynamika a strečink.

V Gymnastice Zlín využíváme speciální halu, zaměřujeme se především na průpravu všestrannosti. Víme, že každý hráč by měl mít základy v gymnastice, proto jsme tyto cviky zařadili. Ve Vita Sana Clubu jsme navštěvovali posilovnu, tréninky na sílu nebo strečink jsou důležité pro každého sportovce“ říká manažer Tigers Clubu Jan Pravda.

Novinkou byla účast zahraničních hráčů. Do Baťova města dokonce dorazila bratrská dvojice ze Švédska a jeden mladík ze Spojených států.

Celý kemp pozitivně hodnotil i trenér Jáchym Janošek:

Jsem rád, že přišlo hodně dětí. Vnímáme kolik lidí naši práci podporuje a věří nám. Hráče bych chtěl pochválit, všichni předvedli maximum, ačkoli to bylo fyzicky náročné. Už od prvního dne byl znatelný velký posun. Je to takové zadostiučinění vidět mladé kluky, jak se na ledě baví, a že se zlepšují. Rád bych rovněž poděkoval celému trenérskému týmu za stoprocentní práci a hladký průběh celé akce, “doplňuje mladý zlínský kouč, jenž neopomenul poděkovat ani partnerům Tigers kempu, společnosti Cream, Enervit, Gymnastice Zlín a Vita Sana Clubu.

Na závěr soustředění čekalo na hráče ještě jedno překvapení. Do kabiny je totiž přišel navštívit bronzový medailista z Mistrovství světa Michal Jordán. Děti se mohly se zkušeným obráncem a zlínským rodákem vyfotit, a dokonce si potěžkat cenný kov z velké světové akce.

Je skvělé, když kluci mají možnost potkat své vzory, hráče, kteří to už někam dotáhli. Myslím, že je to bude motivovat do další práce“ říká Jáchym Janošek závěrem.

Fotogalerie TIGERS KEMP 2022