TIGERS ZLÍN

Rozpis ledu KIS Facebook Instagram
Mládež 4. 12. 2022

Starší žáci urputně bojovali s Přerovem, nakonec padli vinou nepovedené třetí třetiny

Starší žáci v neděli vyzvali těžkého soupeře - přerovské Zubry. Zápas ve kterém Tigers nasadili pouze 10 hráčů do pole se mladíci ze Zlína dlouho drželi, soupeř jim unikl až v nepovedené třetí třetině. Skóre se nakonec zastavilo na čísle 7:3, za Tygry se prosadil Kristian Zalubil, Tomáš Tureček a Tobias Číhal.

Dvě třetiny zápasu byly vyrovnané, nicméně také na branky skoupé. Přerovu se povedl hned start zápasu, 55 vteřin po vhození úvodního buly se prosadil Daniel Kutěj. Tigers se pak provinili technickým prohřeškem, hráli totiž v šesti. Na trestnou lavici usedl Libor Tomek, který tam k radosti hostující střídačky vydržel celé dvě minuty. Tygři se ubránili. Nějakou dobu se skóre nezměnilo, až v 15. minutě bylo konečně vyrovnáno, trefil se Kristian Zalubil - 1:1! Následně mohlo být ještě lépe, mladíci z Baťova města hráli totiž přesilovou hru, prosadit se však nedokázali a do kabin se tak šlo za vyrovnaného stavu.

Tigers, kteří dle oficiálního zápisu o utkání nasadili jen deset hráčů do pole se dlouho drželi, ve 25. minutě ubránili přesilovku soupeře, nicméně pak už se Zubři dokázali prosadit. Skóre na domácí stranu strhl Aleš Holčík - 2:1. Šanci hosté dostali ještě při početní výhodě, nicméně neprosadili se.

Začátek poslední části hry se nesl ve znamení častých vyloučení. Nejprve byli současně vyloučeni Kristián Zalubil a Tobiáš Janek, za chvíli však na trestnou lavici přisedl ještě Adam Korvas a Přerov přesilovku na jejím samém konci využil a o odskočil tak na 3:1. Netrvalo dlouho a bylo ještě hůře, do trháku poslal svůj tým ve 46. minutě Jan Stokláska. Když deset minut před koncem usedl na lavici hanby dnes podruhé Adam Korvas bylo už opravdu zle, Tigers oslabení sice technicky ubránili, nicméně chvilku po konci početní výhody skóroval Denis Mana - 5:1. Čtyři minuty před koncem se rozjela ještě pořádná přestřelka, nejprve se trefil Michael Pavlice, přičemž velice pohotovou odpověď si připravil Tomáš Tureček. Na 7:2 pak ještě upravil dnes dvougólový Jan Stokláska a i když se v poslední minutě trefil obránce Tobias Číhal, na průběh zápasu už to nemohlo mít žádný vliv - starší žáci na Hané padli 7:3.

Tigers tak na relativně povedený listopad navázat tentokrát nedokázali, po vysoké výhře nad Břeclaví tentokrát nestačili na Zubry, kteří tak šli do čela průběžného pořadí. Tygrům naopak samotné čelo mírně uniklo, nyní na něj ztrácejí dva body. Další zápas čeká starší žáky příští sobotu, do Zlína na Tigers CREM Arénu dorazí Žďár nad Sázavou.