TIGERS ZLÍN

Rozpis ledu KIS Facebook Instagram
Mládež 19. 9. 2022

Tygrům druhé kolo Evropských hokejových her nevyšlo

Zlínští Tigers sehráli na konci srpna druhé kolo turnaje European Hockey Games. Dorostenci na Slovensku nedokázali navázat na květnový úspěch z Plzně, skončili až na šestém místě. Průběžnou tabulku však stále vedou s náskokem jednoho bodíku před Liptovským Mikulášem, který ovládl domácí turnaj.

Mladí Tygři neodstartovali turnaj nejlépe. V otevíracím zápase se střetli s domácími Draky a v jediném utkání dne padli vysoko 6:1.

Ani ve druhém hracím dni nepřišlo zlepšení, borci z Baťova města nejprve podlehli Vídni 0:3 a skórovat nedokázali ani v bitvě s maďarským Székelyföldi, zapsali prohru 0:4.

Tigers si alespoň trochu zlepšili náladu v zápase s dalším maďarským celkem, akademií Feherváru. Tu černo-oranžoví přetlačili 4:3 a mohli se radovat ze zisku prvních bodů! Zápas s Budapeští už se, ale zase nesl ve znamení zmaru. Tygři týmu z hlavního města Maďarska nestačili a padli 1:5.

I přes ne úplně povedené výkony se zlínští dorostenci s Liptovským Mikulášem rozloučili výhrou, závěrečný duel sehráli v rámci takzvaného "Final Day" s druhým domácím celkem - Draci White. Tigers konečně zlepšili produktivitu a vyhráli 6:3!

Když se podíváme na tabulku můžeme konstatovat, že dorostenci na mezinárodním turnaji obsadili 6. místo, stlačili pod sebe "pouze" druhého českého zástupce Pilsen Wolves a záložní tým Liptovského Mikuláše Draky White. V rámci dlouhodobé tabulky však Tigers díky povedeným výkonům v květnu uhájili 1. místo, na paty jim šlape vítěz domácího turnaje Draci Red. Elitní trojici uzavírá Budapešť.

Třetí kolo Evropských hokejových her je naplánováno na předvánoční termín, Tigers vyrazí do Vídně!