TIGERS ZLÍN

Rozpis ledu KIS Facebook Instagram
Mládež 21. 12. 2022

Víkendový mezinárodní turnaj Tigers Challenge pro ročník 2012 přinesla spoustu vyrovnaných zápasů a kvalitního hokeje, Tygři urvali bronz

Minulý víkend se na CREAM Tigers Aréně sehrál historicky první ročník vánočního mezinárodního turnaje určeném hráčům kategorie U12. Mladé Tygry čekal našlapaný program s těžkými soupeři, domácí celek se však zahanbit nenechal a vybojoval skvělé třetí místo.

Do Zlína se sjela skutečně zajímavá mezinárodní hokejová konkurence, kromě týmů nedalekých Vítkovic a Komety Brno, přijel s našlapaným kádrem i výběr Elite Prague nebo rakouská Vídeň Capitals.

Blíže nám Tigers Challenge přiblížil šéftrenér pořádajícího celku Zdeněk Sedlák: „K formátu turnaje mohu říct, že se hraje 3x15 minut, všechny celky sehrály dva zápasy denně. Svolali jsme silné týmy, zápasy jsou vyrovnané, všechna utkání končí o gól, o dva, hraje se do poslední vteřiny, a to je super. U týmů vidím velké nasazení, dobře bruslí, hrají kombinačně. Z toho mám velkou radost, takže mohu turnaj hodnotit jedině kladně. Kluci mají radost ze hry, a to je důležité.

Turnaj si pochvalovali i členové realizačních týmů hostujících klubů, slova chvály měl na adresu zlínských organizátorů třeba i trenér nakonec vítězného celku Elite Aleš Hybner. „Turnaj byl dobře zorganizován, nikde jsme nenarazili na žádný problém a moc rádi se zúčastníme i příštího ročníku“.

Výhru na turnaji si Elite zajistili až ve svém posledním zápase, kdy uhájili neporazitelnost proti nepříjemným Vítkovicím. Ostravané se rvali až do poslední minuty, na ledě nechali skutečně všechno, nakonec však padli těsně 4:5. Ačkoli vítkovičtí mladíci odcházeli z ledu hodně zdrceni, za výkon si zaslouží velký respekt. Naopak Pražanům spadl po závěrečné siréně kámen ze srdce, vrhli se na led a slavili triumf.

Jsme samozřejmě spokojeni, odehráli jsme těžké utkání. Pro nás je důležité, že i přes nějakou marodku jsme to zvládli, dohrávali jsme v podstatě na deset hráčů, takže jsme opravdu rádi a výhry si moc vážíme, vrací se ještě Aleš Hybner ke zmiňovanému zápasu.

Strhující podívanou nabídl také předposlední zápas Tigers Challenge mezi domácími Tygry a Vídní. Hosté poněkud překvapivě šli do vedení 2:1, pak dokonce 3:1. Tigers byli lepší a tvořili si šance, nicméně stále to nebylo úplně ono, trenéři se snažili tým nakopnout třeba i výměnou brankáře. Nakonec si vše sedlo ve druhé polovině utkání, domácí otočili a dokráčeli k vysoké výhře 9:5, která jim zajistila bronzové umístění.

Začátek zápasu byl trošku infarktový, nevstoupili jsme do něj dobře. Poté, ale kluci začali plnit pokyny, které jsme jim po 1. třetině dali, hra se zvedla. Řekli jsme si, že se budeme mnohem více tlačit do koncovky, zjednodušíme hru. Kluci to pak zlomili a došli si pro výhru“ říká Michal Kenša, trenér Tigers Zlín.

Pro tým Capitals byla naopak účast na Tigers Challenge velkou školou. „Turnaj byl skvělý, přijely kvalitní týmy. Rádi se do Zlína zase vrátíme. Náš tým se hodně učí, včera jsme odehráli dobré zápasy, ale dnes to nebylo ono, jako bychom spali. Ale to je v pořádku, stále se posouváme“, shodují se členové realizačního týmu celku z rakouského hlavního města.

Kvalitní obsazení a těžké vyrovnané zápasy si pochvalovali v podstatě všichni účastníci, souhlasně přikyvuje i Michal Brzobohatý, trenér Komety Brno Turnaj se mi moc líbí, utkání jsou kvalitní a vyrovnaná. Když si to porovnáte s ligovými zápasy, tak ty tak vyrovnané nejsou, takže z tohoto hlediska to hodnotím jedině pozitivně.

Rád bych na závěr poděkoval všem sponzorům, organizátorům a především rodičům, kteří zajistili skvělou atmosféru a taky nám hodně pomohli, například s bufetem. Velké poděkování patří i společnosti CREAM a Statutárnímu městu Zlín za podporu turnaje, dodává Zdeněk Sedlák, jenž byl s celou akcí rovněž nepochybně spokojen.

Tigers Challenge 2022 se uskutečnil za podpory Statutárního města Zlín.