TIGERS ZLÍN

Rozpis ledu KIS Facebook Instagram
Mládež 7. 1. 2023

Výborně! Starší žáci přetlačili Třebíč na jejím vlastním ledě a berou všechny body

Starší žáci Tigers Zlín jsou v nadstavbové části vyloženě k nezastavení, tentokrát si ve veliké bitvě smlsli na nepříjemné Třebíči. Výhra se nerodila vůbec lehce, oba celky se v přestřelce pořádně přetahovaly, v závěru navíc zahájili domácí ještě mohutnou stíhací jízdu!

Tigers si v úvodní pětiminutovce mírně zkomplikovali situaci vyloučením Kristiana Zalubila, nicméně v oslabení se jim podařil husarský kousek a sami díky Tomáši Turečkovi skórovali. Třebíč si pak spravila chuť v další přesilovce, i když technicky vzato branka Dominika Doležala padla až těsně po návratu Sebastiana Horkého z trestné lavice.Za další minutu opět strhl vedení na stranu hostů ze Zlína obránce Tobias Číhal, Tygři pak mohli ještě zvýšit v početní převaze, nicméně neprosadili se a do kabin se tak šlo za těsného stavu 1:2.

Z druhé třetiny ještě nebyly ukrojeny ani dvě minuty a Tigers se zvýšení na 3:1 dočkali, postaral se o něj Christopher Charvát. Horácká Slavia si tentokrát připravila velice rychlou odpověď, snižoval Samuel Malena, Ve 27. minutě se trefil Tomáš Tureček a hosté znovu odskočili do dvou brankového vedení, Tygři pak ubránili další oslabení, nicméně poté se domácí trefili v rozmezí tří minut hned dvakrát a vrátili se zpět do zápasu – vyrovnáno 4:4! O oba góly se postaral Michal Hobza, u obou mu asistoval Samuel Malena.

Tygrům se velice kvalitně podařil vstup do závěrečné části hry, o znovu nabyté vedení se postaral Tomáš Tureček, jenž nejprve nahrával na gól Libora Tomka a pak sám skóroval – 6:4. Mladíci ze Zlína ubránili početní převahu soupeře a sami šest minut před koncem zvýšili vedení, do statistik se zářezem zapsal Adam Korvas. Zdálo se, že je vše zalito sluncem a Tigers si jdou pro naprosto pohodlné vítězství. Opak byl ale pravdou! V rozmezí 45 vteřin se totiž prosadili Martin Kalužík a Matěj Štancl, a to do závěrečné sirény chybí ještě téměř kompletní dvě minuty! V tuto chvíli by si na hosty z Baťova města vsadil málokdo. Tygři se, ale semkli a soupeři už nic nedovolil, zapisují tak skvělou ubojovanou výhru 7:6!